Top Image

Välkommen till Hantverksakademin

Yrkeshögskolan Hantverksakademin är en modern lärlingsutbildning, där vi har tagit det bästa från århundraden av hantverksutbildning och anpassat till nutid.
Läs mer
Top Image

Är du hantverkare och söker lärling?

Läs mer om att bli handledare här!

Hantverksakademin

Yrkeshögskolan Hantverksakademin erbjuder moderna lärlingsutbildningar. Vi har tagit det bästa från århundraden av hantverkskunskap och anpassat till nutid.

Våra moderna lärlingsutbildningar möter behoven av en tidsenlig, arbetsplatsförlagd yrkesutbildning, som tillgodoser det som både bransch och elev efterfrågar; gedigna praktiska yrkeskunskaper, kombinerat med kunskaper om hur ett företag startas och drivs.
För studerande


För handledare


Har du frågor?

Top Image

Lärlingsplats

Under utbildningen hos oss spenderar studenten majoriteten av tiden på en praktikplats där hen lär sig av en erfaren hantverkare. Hitta tips på hur man hittar sin handledare här! 
Läs mer
Top Image

Internationella utbyten

Är du eller har du varit student hos oss? Åk på utlandspraktik och utveckla din hantverkskompetens! 
Läs mer
Top Image

Så fungerar det att studera hos oss

På yrkeshögskolan Hantverksakademin i Stockholm ser inte klassrummen ut som de gör i andra skolor. På Hantverksakademin tillbringar du 80 procent av lektionstiden i din mästers ateljé eller verkstad. Där får du lära dig yrket på riktigt. Resterande tid är du i klassrummet tillsammans med dina klasskamrater och lär dig det du behöver kunna för att bli en duktig företagare. Det ger dig ett unikt nätverk och ett bra avstamp för att bli en #riktighantverkare.
Läs mer