Hur hittar jag en lärlingsplats?

Kanske har du redan hittat en lärlingsplats där du kan göra din praktik. Kanske tycker du att det är svårare att veta var du ska leta. Här kommer några bra tips.

5 tips för att hitta en lärlingsplats

  1. Hör i din bekantskapskrets. Kanske är det någon som känner till en bra hantverkare som kan bli din handledare under din tid på Hantverksakademin.
  2. Sök på nätet. Vilka hantverkare finns på orten där du vill göra praktik?
  3. Kolla sociala medier. Många hantverkare visar sina arbeten på sociala medier, så där kan du få en känsla för vilken inriktning de har och vilka tekniker de använder.
  4. Ta en promenad på stan och besök de hantverkare som du är intresserad av. Får du nej? Fråga om de vet någon annan som skulle vara intresserad av att ta emot dig som lärling.
  5. Hör med branschorganisationen. De flesta hantverksyrken har en branschorganisation. Organisationerna är måna om att nya hantverkare i respektive yrke ska få en så bra utbildning som möjligt. Under våra olika yrken finner du kontaktuppgifter till branschorganisationerna. I de fall vi på Hantverksakademin får förfrågningar från hantverkare som söker lärlingar lägger vi dem under respektive yrke.