Träffa våra lärlingar

"En jättebra utbildning"

2020-02-12

Keramikern Sofia Tufvasson tog farväl till den grafiska branschen och gick den tvååriga lärlingsutbildningen på Hantverksakademin. Nu syns hennes verk i Stockholm, Köpenhamn, New York och Milano. Tidningen Residence har gjort ett reportage om Sofia och hennes arbete.

Läs mer

Båtbyggarlärling i radio

2020-02-04

Tatuerare, krukmakare och båtrenoverare är tre nya yrken Hantverksakademin erbjuder utbildning inom. Med anledning av det besökte P4 Radio Stockholm båtbyggarlärlingen Alexander Skoogs lärlingsplats Stockholms Båtsnickeri.

Läs mer

Idag öppnar antagningen till Stockholms nyaste tatuerarutbildning

2020-02-03

PRESSMEDDELANDE | Yrkeshögskolan Hantverksakademin i centrala Stockholm öppnar idag antagningen för höstterminen 2020. Denna gång med tre nya utbildningsmöjligheter för den som vill bli hantverkare. Tatuerare, båtrenoverare och krukmakare läggs till den redan omfattande utbildningskatalogen. För den som vill bli hantverkare erbjuder Hantverksakademin nu hela 80 olika yrken att utbilda sig till.

Läs mer

Tapetserarlärling i tv

2019-12-02

I kulturprogrammet Sverige! gjordes ett inslag om tapetserarmästare Bengt Pettersson. Hans lärling Jonas Grass Moberg, studerande på Hantverksakademin, var också med i programmet.

Stipendieutdelning på Hantverksakademin 2019

2019-06-03

Två år på Hantverksakademin avslutades traditionsenligt med examensutställning och utdelning av stipendier.


Hämtar fler nyheter