Träffa våra lärlingar

Så sköter du läder

2020-07-17

Sadelmakaren och väskmakaren Roar Sörli tog examen från Hantverksakademin 2019. Nu driver han sitt eget företag på Söder i Stockholm. På sin nya YouTube-kanal delar han med sig av sina bästa tips för att vårda läder och för att göra enkla lagningar själv.

Läs mer

Liselotte från Odensala blir Sveriges första ullrådgivare – hoppas kunna stoppa ullsvinnet

2020-06-22

PRESSMEDDELANDE | 60 procent av all ull som produceras i Sverige slängs. Det vill Nämnden för hemslöjdsfrågor och Stockholms Hantverksförening ändra. Därför startar yrkeshögskolan Hantverksakademin nu en ny ullutbildning. Till hösten börjar Liselotte Erixon, 50, resan mot att bli Sveriges första ullrådgivare.

Läs mer

"En jättebra utbildning"

2020-02-12

Keramikern Sofia Tufvasson tog farväl till den grafiska branschen och gick den tvååriga lärlingsutbildningen på Hantverksakademin. Nu syns hennes verk i Stockholm, Köpenhamn, New York och Milano. Tidningen Residence har gjort ett reportage om Sofia och hennes arbete.

Läs mer

Båtbyggarlärling i radio

2020-02-04

Tatuerare, krukmakare och båtrenoverare är tre nya yrken Hantverksakademin erbjuder utbildning inom. Med anledning av det besökte P4 Radio Stockholm båtbyggarlärlingen Alexander Skoogs lärlingsplats Stockholms Båtsnickeri.

Idag öppnar antagningen till Stockholms nyaste tatuerarutbildning

2020-02-03

PRESSMEDDELANDE | Yrkeshögskolan Hantverksakademin i centrala Stockholm öppnar idag antagningen för höstterminen 2020. Denna gång med tre nya utbildningsmöjligheter för den som vill bli hantverkare. Tatuerare, båtrenoverare och krukmakare läggs till den redan omfattande utbildningskatalogen. För den som vill bli hantverkare erbjuder Hantverksakademin nu hela 80 olika yrken att utbilda sig till.


Hämtar fler nyheter