Stiftelsen Lars Fredricsson

Är du ung entreprenör och siktar på en verksamhet inom hantverk eller arkitektur?

Ansök om utbildningsstipendium för att komma igång.

Ansökan är stängd

Det är två ansökningsperioder per år: 1 april-31 maj & 1 augusti-30 september.

Om Stiftelsen Lars Fredricsson

Stiftelsen Lars Fredricsson vänder sig till blivande entreprenörer och hantverkare inom byggsektorn. Ändamålet för stiftelsen är att stödja talangfulla och målmedvetna unga personer, som visat intresse för entreprenörskap. Handelshögskolan i samarbete med Hantverksakademin ansvarar för att stiftelsen förvaltas enligt gällande regler. Utdelningsnämnden sammanträder 2 ggr/år. Stipendiet är 30.000:-/stipendiat. Varje år delar stiftelsen ut ca 200.000 kr i form av olika stipendier.

Du ansöker genom att skicka in din ansökan via formuläret längre ner på sidan.

Om stipendiet

Stipendium kan sökas av blivande företagare i byggbranschen t.ex. entreprenör, arkitekt, snickare, timmerman eller målare som har behov av vidareutbildning och stöd för att starta eget företag. Att starta eget innebär alltid en risk men skapar också större möjlighet att själv påverka sin ekonomi. På sikt innebär det också möjlighet till ökad sysselsättning i form av anställd personal i bygg- och anläggningssektorn.

 

Projektplan

För att underlätta bedömning av om stiftelsemedel kan delas ut, ska den sökande upprätta en projektplan. Projektplanen ska innehålla:

  • Beskrivning av affärsidén
  • Stödbehov i form av utbildning
  • Tidplan med etappmål
  • Budget med beräknade kostnader och intäkter
  • Sociala medier som kan marknadsföra din idé
  • Uppföljning efter varje etapp

 

Mer information

Här kan du läsa mer om stipendiet och tidigare stipendiater. 

Selmabygg.se >>

Ansök om stipendium

Ansök om stipendiet här nedan.

Stipendieansökan

Genom att klicka i alternativet "Ja, jag samtycker" samtycker jag till att Stiftelsen lars Fredricsson får registrera mina personuppgifter i ett härför avsett dataregister för att underlätta administrationen av stipendiehanteringen. Personuppgifterna kommer att delas med Handelshögskolan, Hantverksakademin, Stockholms Hantverksförening samt stiftelsens ekonomiska förvaltare. Du samtycker även till att Stockholms Hantverksförening kan komma att kontakta dig via mejl. Läs mer om Stockholms Hantverksförenings och Handelshögskolans personuppgiftspolicys på respektive hemsidor, hhs.se och hantverkarnastockholm.se. Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke genom att kontakta stiftelsen.
Jag som söker
ÅÅÅÅMMDDXXXX
Skriv enbart siffror. Om du bor i utlandet inleder du landsnumret med "00".
Det du arbetar som eller studerar till och som ansökan avser.
Ladda upp ett personbevis. Personbevis kan du ladda hem från Skatteverket.se
Ingen fil har valts
Projektplanen ska innehålla: Beskrivning av affärsidén, Stödbehov i form av utbildning, Tidsplan med etappmål, Budget med beräknade kostnader och intäkter, Sociala medier som kan marknadsföra din idé, Uppföljning efter varje etapp.
Ingen fil har valts