Paraplymakare

Paraplymakaren tillverkar paraplyer och parasoll.

Paraplymakaren arbetar med tillverkning från grunden och mycket för hand. Det krävs en utpräglad känsla för färg och form.

Paraplymakarens paraplyer och parasoll är byggda för att hålla under en lång tid. Ett riktigt bra paraply kan hålla i en livstid.

Under utbildningen fördjupar du dig i sömnad, tillskärning och montering samt hanterar ofta symaskiner och olika handverktyg.

Utbildningens innehåll och upplägg

Utbildningen till Paraplymakare är två år lång och består till 80 procent av praktiskt utövande av yrket på en lärlingsplats. Resterade tid genomförs teoretiska studier relaterade till ditt framtida yrke. Teorin genomförs i skolans fina lokaler på Vasagatan 46 i Stockholm, men går att följa helt på distans. Det innebär att det i praktiken går att genomföra hela utbildningen på annan ort, om du har en lärlingsplats i en annan stad än Stockholm.


Vad krävs för att antas till utbildningen till Paraplymakare?

  • En komplett, digital, ansökan där alla behörighetskrav kan styrkas,
  • Grundläggande behörighet, och
  • Särskild behörighet

Här kan du läsa om vad grundläggande behörighet innebär >


Om särskild behörighet

För att anses vara behörig att antas till yrket Paraplymakare krävs, utöver grundläggande behörighet:

  1. Lärlingsplats som Paraplymakare
    Lärlingsplatsen som Paraplymakare hittar du själv. Den ska styrkas genom att du i samband med ansökan skickar in ifyllt avtal om handledning. Avtalet ska signeras av lärlingsplatsen.

    och

  2. Kurser lästa inom vald yrkesinriktning som ingår i Hantverksprogrammet, inriktning Övriga hantverk: Hantverksteknik 1 - 5 och Material och miljö eller motsvarande kunskaper.

Här kan du läsa om vad motsvarande kunskaper innebär >


Branschorganisation eller motsvarande

Saknas.

Du kanske också gillar