Finsnickare – specialisering inredning

Finsnickare med specialisering inredning bygger exempelvis platsbyggda bokhyllor, garderober eller hela kök.

Förutom att bygga möbler kan finsnickaren också se möjligheterna i ett rum och i ett hem. Utbildningen ger dig kunskap om material och hur du kan arbeta på ett miljömässigt och säkert sätt. Du får kunskaper och erfarenheter av yrkets olika förekommande arbetsområden så som träformgivning, konstruktionsritning, slipning och ytbehandling.

Utbildningen omfattar en teoretisk specialisering kring produkter och tillverkningen av dessa så som bland annat: förvaringslösningar, köks- och badrumsinredningar, orangerier och växthus.

Utbildningens innehåll och upplägg

Utbildningen till Finsnickare – specialisering inredning är två år lång och består till 80 procent av praktiskt utövande av yrket på en lärlingsplats. Resterade tid genomförs teoretiska studier relaterade till ditt framtida yrke. Teorin genomförs i skolans fina lokaler på Vasagatan 46 i Stockholm, men går att följa helt på distans. Det innebär att det i praktiken går att genomföra hela utbildningen på annan ort, om du har en lärlingsplats i en annan stad än Stockholm.


Vad krävs för att antas till utbildningen till Finsnickare – specialisering inredning?

  • En komplett, digital, ansökan där alla behörighetskrav kan styrkas,
  • Grundläggande behörighet, och
  • Särskild behörighet

Här kan du läsa om vad grundläggande behörighet innebär >

 

Om särskild behörighet

För att anses vara behörig att antas till yrket Finsnickare – specialisering inredning krävs, utöver grundläggande behörighet:

  1. Lärlingsplats som Finsnickare – specialisering inredning
    Lärlingsplatsen hittar du själv. Den ska styrkas genom att du i samband med ansökan skickar in ifyllt avtal om handledning. Avtalet ska signeras av lärlingsplatsen. (Har du svårt att hitta en lärlingsplats rekommenderar vi att du tar kontakt med en branschorganisation eller motsvarande.)

    och
  2. Kurser som ingår i Hantverksprogrammet, inriktning Finsnickeri: Finsnickeri 1 - 4 och Material och miljö eller motsvarande kunskaper.

Här kan du läsa om vad motsvarande kunskaper innebär >


Branschorganisation eller motsvarande

Stockholms snickarmästareförening >>

TMF Trä- och möbelföretagen >>

Du kanske också gillar

Fönsterhantverkare

Fönsterhantverkaren genomför renovering och underhåll av fönster, fönsterbågar, över- och underbleck, beslag och gångjärn.

Läs mer

Möbelrenoverare

Möbelrenoveraren arbetar med att renovera möbler och inredning.

Läs mer

Möbelsnickare

Som kvalificerad möbelsnickare arbetar du framförallt med tillverkning av unika möbler.

Läs mer

Tunnbindare

Tunnbindaren tillverkar trätunnor och laggkärl som kar och baljor.

Läs mer