Bryggaren arbetar med framställning av maltdrycker, till exempel öl.
Öltillverkning sker hos såväl storproducerande bryggerier som hos små mikrobryggerier. Du utbildas i bryggaryrkets förekommande arbetsområden, bland annat: mäskning, maltning, filtrering och tappning. En teoretisk grund ges kring produkter inom yrket och tillverkning av dessa såsom: ale, lager, porter och veteöl.
Utbildningen till Bryggare är två år lång och består till 80 procent av praktiskt utövande av yrket på en lärlingsplats. Resterade tid genomförs teoretiska studier relaterade till ditt framtida yrke. Teorin genomförs i skolans fina lokaler på Vasagatan 46 i Stockholm, men går att följa helt på distans. Det innebär att det i praktiken går att genomföra hela utbildningen på annan ort, om du har en lärlingsplats i en annan stad än Stockholm.
För att anses vara behörig att antas till yrket Bryggare krävs, utöver grundläggande behörighet: