Lärlingsutbildning - Att vara lärling

På Hantverksakademin håller vi i flera lärlingsutbildningar med inriktning på hantverk.


Lärlingsutbildning

Att vara lärling innebär att den studerande lär yrket av en erfaren handledare/mäster. Med vissa förkunskaper ska den studerande med handledning kunna delta i den produktion som sker på arbetsplatsen. Allt eftersom yrkeskunskaperna utvecklas och fördjupas får lärlingen mer och mer kvalificerade arbetsuppgifter och efter avslutad utbildning ska den studerande/lärlingen kunna få arbete inom sitt yrke, eller starta eget.


Egen handledare

På Hantverksakademins yrkeshögskola i Stockholm är studierna till 80 % arbetsplatsförlagda. Den studerande är där lärling enligt traditionell mening med en egen erfaren handledare/mäster som ansvarar för att den studerande utvecklar och fördjupar sina kunskaper i yrket.


Lärlingsplats

Lärandet på lärlingsplatsen innebär värdefulla kontakter med arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb direkt efter avslutade studier. I kombination med de teoretiska kurser som ingår i utbildningen som helhet förbereds den studerande även för att starta eget företag efter slutförd utbildning.


Studiemedel

En lärling är studerande och inte anställd. En lärling får inte lön under utbildningstiden men har samma rätt till studiemedel som andra högskolestudenter. Här kan du läsa mer om studiemedel.


Hantverksyrken

Vi erbjuder flera olika hantverksutbildningar. Här kan du läsa mer om våra olika hantverksyrken.


Tre-lärlingar


Tipsa någon om sidan


Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan
Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande
Fält markerade med * är obligatoriska

Aktuellt