Antagningsprocess

Ansökning

Ansökningen görs genom att man skapar ett användarkonto hos yh-antagning.se. Där kan du sedan följa händelserna kring din ansökan.

 

Antagningsbesked

När ansökningstiden gått ut skickas antagningsbesked ut med e-post. Du ska då tacka ja eller nej till din plats genom att logga in till ditt konto på yh-antagning.se. Även reserver och de som är obehöriga till utbildningen får besked om det på yh-antagning.se.

 

Reservantagning

Varje natt görs det körningar som innebär att om någon/några tackat nej till sina platser erbjuds nästa på tur i reservlistan en plats och ett e-postmeddelande skickas ut till den/de som nu fått en plats.

 

Lärlingsplats

För att vara behörig och kunna bli antagen till utbildningen måste dock en lärlingsplats vara säkrad. Det kan vara en lång process och därför ar det en god idé att den sökande själv i god tid ser sig om efter tänkbara platser. Lärling och handledare på lärlingsplatsen ska arbeta nära varandra under lång tid och det är viktigt att båda trivs tillsammans. Av det skälet är det en stor fördel om den blivande lärlingen själv tar kontakt med företag som är av intresse.

Skolan har också ett ansvar för att den sökande ska få en lärlingsplats och fastställande av placering är ett gemensamt beslut genom en överenskommelse mellan skola, lärlingsplats och lärling.

 

Om man klickar fel och råkar tacka nej, kan man ändra det?

Som sökande kan du inte ändra det men du kan kontakta skolan och be att få ändra. Om en reservantagning har körts sedan du tackade nej kan platsen ha tillsatts med en annan sökande om det finns en reservlista.

 

Om du inte svarar på ditt antagningsbesked

Den som inte svarar på antagningsbeskedet inom angiven tid räknas som att ha tackat nej till platsen.

 

Två-studenter-gör-en-ansökan


Tipsa någon om sidan


Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan
Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande
Fält markerade med * är obligatoriska

Aktuellt